SohbetTurkiye.Org Paylaşım Platformu

Tomatis Metodu Nedir?

Başlatan Erenbor, Eyl 18, 2022, 11:26 öö

« önceki - sonraki »

Erenbor


İnsanın dinlemesi ve dinlediğini anlayabilmesi çok önemlidir. Her ne kadar doğru dinliyor olsanız da dinlediğinizi anlayamıyorsanız ya da akılda kalıcı olmuyorsa bu durumda dinleme istenilen sonucu veremeyecektir. Yıllar öncesinden yapılmış pek çok araştırmanın olduğunu biliyoruz, ancak dinleme ve dinlediğini anlayabilme konusunda Tomates tekniğinin oldukça etkili olduğunu söyleyebiliriz. Tomatis metodu nedir? Diye merak edenlere hemen şu şekilde belirtebiliriz.

Tomatis metodu beynin dikkatini çekmek amacıyla müzik ve sesi gerçek zamanlı değiştirme tekniğine verilen isimdir. İşitme sisteminin beyin üzerindeki etkisi çok büyüktür. Bunun için işitme organlarının doğru kullanılması ve desteklenmesi gerekir.

Tomatis Uzmanı Olma

Tomatis uzmanı olmak istediğinizde önce bunun eğitimini almanız gerekiyor. Eğitimi aldıktan sonra uygulanabilecek farklı yöntemler vardır. Otizm bozukluğu, duyusal ve işitsel işleme bozukluğu, motor kontrolü, konuşma ve dil bozuklukları gibi birçok sorunun tedavisinde etkili olan yöntemlerin başında gelmektedir. Tomatis eğitimini doğru kişiden alabilmek çok önemlidir. Özellikle bu alanda uzman olmak istiyorsanız kendinizi nasıl geliştirmeniz gerektiği hususunda gerekli teknik donanımlara sahip olmanız gerekiyor.

Dünya genelinde her yıl binlerce Tomatis uzmanı çocukların ve yetişkinlerin eğitimlerine katkı sağlayarak gelecek için önemli adımlar atmalarına aracılık etmiştir. Tomates eğitimi ile birlikte beyin eğitimini en iyi şekilde yapabileceksiniz. Kulak insanın duruş ve denge koordinasyonunu en iyi şekilde yapabilmesini sağlayan organdır. Alacağınız eğitimle birlikte kulağınızın nasıl en iyi şekilde işlevselliğini de öğrenmiş olacaksınız.