SohbetTurkiye.Org Paylaşım Platformu

İç Mimar Nedir, Ne İşe Yapar?

Başlatan Erenbor, Ksm 25, 2022, 09:09 ös

« önceki - sonraki »

Erenbor


Konutların iç tasarımlarının yapılmasında önemli rol oynayan iç mimarlar, yaşam alanlarına değer katmayı hedeflemiştir. Her türlü iç detay ve ayrıntıyı tasarlayan iç mimarlar bir mekânın ihtiyacı olan tüm gereksinimleri tespit edilerek tamamlayabilir.
İç mimarların görevi her hangi bir mekânın kullanılacağı amaca ve işleve göre en uygun tasarımı belirleyebilmektir. Uygun renklerin kullanımından materyal seçimine varıncaya kadar iç mimar her şeyi düşünebilir.
İç Mimarların Yaptığı İşler
•   İç mimarlar inceleme ve analiz yaparak tasarım sürecinin planlamasını sağlar.
•   Mekânda yapılacak olan işleve göre eşyanın araştırmasını yapar.
•   Müşterilerin beklentilerini göz önünde bulundurarak hatasız bir proje hazırlayarak sunar.
•   Kullanılacak eşya ve malzemelerin listesini hazırlayarak fiyat araştırması yapar ve teminini sağlar.
•   Mekânın kullanımına yönelik uygun ergonomik estetik tasarımlar oluşturur.
İç Mimar Nasıl Olunur?
İstanbul iç mimar olabilmek için 4 yıllık üniversitelerin iç mimarlık bölümünü bitirmesi gerekir.  İç mimarlar görevlerinde başarı sağlayabilmeleri için bazı programları biliyor olması gerekir. Problem karşısında çözüm sağlayabilmesi için kriz yönetimi konusunda başarılı olmalıdır. Mimarlık mesleğinde başarıyı getiren en önemli şey özel yetenektir. Dolayısıyla yeteneğine güvenen ve kendini sürekli olarak geliştirmek isteyen mimarlar bu alanda başarılı olacaktır.
İç Mimar İş İmkânları Nelerdir?
İç mimarların çalışacakları geniş bir iş sahası vardır. Dolayısıyla herkes kendi yetenekleri doğrultusunda kendine bir alan belirleyerek o alanda kendilerini daha fazla geliştirmek isterler. İç mimarlar özel sektörün yanı sıra kamu kurumlarında da farklı pozisyonlarda görev alabilirler.