SohbetTurkiye.Org Paylaşım Platformu

LPG Tankları Ne Zaman Değiştirilir?

Başlatan Erenbor, Ksm 07, 2022, 10:31 ös

« önceki - sonraki »

Erenbor


Yakıt fiyatlarının yüksek olması ve beraberinde araca istediğiniz sıklıkla binemiyor olmak otomobil keyfini ortadan kaldırmaya başladı. Türkiye'deki otomobillere baktığımızda neredeyse hepsinin artık fabrika çıkışlı LPG'li olarak üretildiğini görüyoruz. Dolayısıyla satın aldığınız bir araç LPG'li ise artan benzin fiyatlarından çok fazla etkilenmiyorsunuz.
LPG'li araçların bazı ihtiyaçları var. Yani aslında benzinde araba kullanmak daha konforlu olsa da yakıta verdiğiniz parayı düşündüğümüzde ister istemez LPG'nin konforu daha fazla ön plana çıkıyor. LPG'li araçların en büyük ihtiyacı ayar ve LPG tankının değişimidir. Bilindiği üzere LPG tank her 10 yılda bir yenilenmesi gerekiyor. Yenilenmeden LPG'li bir aracın muayeneden geçmesi söz konusu değildir. Bu nedenle rutin bakımlarını yaptırırken LPG değişim zamanı geldiğinde ihmal etmemeniz gerekiyor.
LPG'li araçların sürüş keyfi çok önemli. Bir de kullandığınız araç üst modelse hem yakıtı çok fazla dert etmek zorunda kalmıyorsunuz hem de konforlu bir aracı kullanmış oluyorsunuz. Mesela Renault Taliant sahibiyseniz ve aracınızda LPG bulunuyorsa bu durumda keyifli bir sürüş imkanı yakalamış oluyorsunuz.
LGP'li Araçlarda Tank Neden Değiştirilmelidir?
LPG'li araçların tanklarının değişim süresi 10 yıl ile sınırlıdır. Nedeni ise bu tanklardaki korozyon etkisinin en fazla 10 yıl olmasıdır. Dolayısıyla kullanım süresi dolan bu tankların uygun servislerde ve uygun ekipmanlar kullanılarak değiştirilmesi gerekir. Değiştirilmemesi halinde ise ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalmak söz konusu olacaktır.